ГоловнаПолітика

Порошенко поінформував делегацію Конгресу США про ситуацію на Донбасі

Сторони обговорили посилення співпраці в сфері зміцнення обороноздатності.

Порошенко поінформував делегацію Конгресу США про ситуацію на Донбасі
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко поінформував делегацію Палати представників (нижньої палати) Конгресу США про ситуацію на Донбасі, провокації, що тривають, і порушення бойовиками режиму припинення вогню.

Про це повідомляється на сайті президента.

До складу американської делегації увійшли конгресмени Майкл Мак-Кол, Вілл Херд, Марта Максаллі, Кенні Марчант, Клей Хіггінс, Кетлін Райс, Датч Рупперсбергер.

Порошенко подякував співрозмовникам за двопартійну підтримку України з боку Конгресу США у протидії триваючій російській агресії, підсиленні обороноздатності України та проведенні необхідних внутрішніх реформ.

"Під час зустрічі було наголошено на необхідності збереження та посилення міжнародних санкцій стосовно РФ до повного виконання нею Мінських домовленостей і відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, включно з Кримом", - наголошується в повідомленні.

Порошенко також висловив надію, що Конгрес США буде активно підтримувати Україну і надалі, в тому числі шляхом прийняття відповідних законів і резолюцій.

Сторони також обговорили посилення співпраці в сфері зміцнення обороноздатності України для протистояння російській агресії.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп підписав держбюджет США на 2017 фінансовий рік, що передбачає виділення $560 млн допомоги для України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram