ГоловнаПолітика

Порошенко: У дні Євробачення Україна отримає "безвіз"

Президент побажав українцям відчути себе "народними дипломатами".

Порошенко: У дні Євробачення Україна отримає "безвіз"
Петр Порошенко
Фото: Скриншот видео

У дні проведення пісенного конкурсу Євробачення в Києві Рада Євросоюзу ухвалить остаточне рішення про безвізовий режим для громадян України.

Про це заявив президент Петро Порошенко у своєму відеозверненні з нагоди офіційного старту конкурсу.

"Перший конкурс пройшов у 1956 році. Пісня теж об'єднувала Європу, заліковувала рани, завдані Другою світовою. І ніхто не міг тоді ще уявити, що цей конкурс стане символом розвитку шоу-бізнесу, комунікаційних технологій і телебачення як мистецтва. Україна значно пізніше від інших країн приєдналася до цього конкурсу, але вже вдруге приймає "Євробачення" в себе", - нагадав президент.

Він також зазначив, що Україна значно пізніше приєдналася до конкурсу, але приймає його вже вдруге.

Президент підкреслив, що навесні 2004 року перемога співачки Руслани Лижичко виявилася співзвучною першому проєвропейському Майдану. А тріумфальний виступ Джамали минулої весни в Стокгольмі знову привів "Євробачення" в Київ. "Запам'ятайте цю дату - 11 червня. З цієї дати громадяни України отримають можливість без віз подорожувати по країнах Європейського Союзу. Це - перший вагомий результат тих реформ, які відбуваються в Україні впродовж останніх трьох років", - підкреслив Порошенко.

Президент також побажав усім українцям відчути себе "народними дипломатами" у ці дні, коли в Київ приїхало багато іноземних гостей. "Нехай кожен з нас зробить так, щоб вони поверталися додому з якнайкращими враженнями про нашу з вами країну. Яка б країна не виграла конкурс, він стане торжеством європейських цінностей, європейської єдності та солідарності. А Україна - це Європа. Без всяких сумнівів! Вітаю, вас, дорогі українці з європейською весною. Слава Україні! Слава Європі!", - звернувся президент до українців.

Нагадаємо, 26 квітня посли ЄС схвалили безвізовий режим для України. Далі, за процедурою, це рішення має затвердити 11 травня Рада ЄС і воно набуде чинності через 20 днів після опублікування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram