ГоловнаПолітика

На авіаперельоти офіційних делегацій на чолі з Гройсманом і Парубієм витратять ₴ 30 млн

Забезпечення авіаперевезень під час візитів за кордон оцінене в ₴ 24 млн, по Україні - в ₴ 6 млн. 

На авіаперельоти офіційних делегацій на чолі з Гройсманом і Парубієм витратять ₴ 30 млн
Фото: avia.biz.ua

Державне управління справами домовилося з державним авіаційним підприємством "Україна" про надання протягом 2017 року послуг з авіаційних перевезень офіційних делегацій на чолі з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом та головою Верховної Ради Андрієм Парубієм вартістю 30 млн гривень.

Про це свідчить копія договору від 27 березня, оприлюднена в системі державних закупівель ProZorro.

Зокрема забезпечення авіаперевезень під час візитів Гройсмана та Парубія за кордон оцінене в 24 млн гривень, а в межах України - у 6 млн гривень.

Тендер на послуги з авіаперевезення офіційних делегацій на чолі з прем'єр-міністром і головою Ради проводився відповідно до процедури закупівлі в одного учасника.

Згідно з угодою, серед зобов'язань державного авіапідприємства "Україна" зазначене серед іншого забезпечення рейсів бортовим харчуванням.

27 березня між Держуправлінням справами і державіапідприємств "Україна" був підписаний договір про надання послуг із забезпечення авіаперельотів офіційних делегацій на чолі з Президентом Петром Порошенко на 35,4 млн гривень.

Державіапідприємство "Україна" було засноване 1996 року для обслуговування вищого керівництва держави.

Підприємство організовує, забезпечує та виконує повітряні перевезення спеціальними рейсами вищих посадових осіб та офіційних делегацій України й інших держав у межах України та за кордоном.

ДП не виконує регулярні авіаперевезення, а виключно рейси на замовлення (чартерні), підпорядковане Держуправлінню справами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram