ГоловнаПолітика

Порошенко підписав закон, завдяки якому Україна отримає €200 млн на громадський транспорт

Кошти будуть витрачені на придбання автобусів, тролейбусів, трамваїв, вагонів метро.

Порошенко підписав закон, завдяки якому Україна отримає €200 млн на громадський транспорт
Петр Порошенко
Фото: Пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко підписав закон "Про ратифікацію Фінансової угоди (проект "Міський громадський транспорт України") між Україною та Європейським інвестиційним банком", який ратифікувала Верховна Рада 12 квітня.

Про це повідомляють на сайті президента.

"Метою Угоди є залучення під держгарантії до €200 млн кредитних коштів Європейського інвестиційного банку, які будуть спрямовані на поліпшення роботи міського громадського транспорту в деяких містах України (Івано-Франківськ, Біла Церква, Київ, Луцьк, Львів, Кременчук, Одеса, Суми, Тернопіль, Харків, Чернігів)", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що залучені кошти будуть витрачені на придбання автобусів, тролейбусів, трамваїв, вагонів метро, будівництво та реконструкцію тролейбусних і трамвайних ліній, депо, впровадження інформаційних систем, в тому числі створення автоматизованої оплати проїзду.

Відповідний проект також отримає співфінансування під місцеві гарантії з боку Європейського банку реконструкції і розвитку на €200 млн.

Фінансова угода між Україною та Європейським інвестиційним банком набуває чинності з дати набуття  чинності Закону про його ратифікацію.

Нагадаємо, в листопаді 2016 року ЄІБ виділив Україні €200 млн на розвиток громадського транспорту. Позика залучається терміном до 22 років з пільговим періодом до 5 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram