ГоловнаПолітика

Білорусь відправить гуманітарну допомогу на Донбас

Жителі по обидва боки конфлікту отримають продукти на 63 тис. доларів.

Білорусь відправить гуманітарну допомогу на Донбас
Фото: suyarkov.com

Білорусь надасть Україні гуманітарної допомоги на загальну суму 117,9 тис. білоруських рублів (близько 63 тис. доларів).

Рада міністрів Білорусі постановою від 4 травня доручила міністерству з надзвичайних ситуацій, Державному комітету з питань майна, концерну "Білгосхарчпром", Гродненському облвиконкому і низці білоруських підприємств забезпечити відпустку і оформлення матеріальних цінностей для надання гуманітарної допомоги Україні.

Зокрема, до складу гуманітарної допомоги увійдуть м'ясні консерви, масло, цукор, дріжджі, борошно, макарони, крупи, побутові мийні засоби, гігієнічні засоби, пише "Інтерфакс-Україна".

Також документом доручено МНС за сприяння МЗС забезпечити доставку автомобільним транспортом гуманітарної допомоги в Україну; організувати передачу гуманітарної допомоги місії Міжнародного Червоного Хреста в Україні для розподілу серед постраждалого населення України.

Нагадаємо, президент Білорусі Олександр Лукашенко 26 квітня за підсумками зустрічі з президентом України Петром Порошенком заявив про намір передати гуманітарну допомогу населенню України в зоні конфлікту. "Найближчим часом за сприяння Міжнародного товариства Червоного Хреста і Червоного Півмісяця Білорусь планує направити гуманітарну допомогу населенню України, яке проживає по обидва боки лінії розмежування. Підтримаємо найнеобхіднішим - продуктами і засобами гігієни", - сказав тоді Лукашенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram