ГоловнаПолітика

Прокуратура передала до суду справу проти колишнього заступника голови Одеської ОДА про розгін мітингу в лютому 2014 року

Його звинувачують за двома статтями Кримінального кодексу.

Прокуратура передала до суду справу проти колишнього заступника голови Одеської ОДА про розгін мітингу в лютому 2014 року
Фото: opposition.org.ua

Прокуратура Одеської області завершила досудове розслідування і направила до суду обвинувальний акт проти колишнього першого заступника голови Одеської обладміністрації Олександра Орлова.

Як повідомляють на сайті Генпрокуратури, його підозрюють у причетності до організації масових заворушень (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 294 КК) і побиття учасників мирної акції (ч. 2 ст. 28, ст. 340 КК), яка проходила 19 лютого 2014 року біля стін адміністрації.

Орлов, за версією слідства, привіз на площу перед ОДА 200 озброєних битами, кийками і металевими прутами "тітушок", які побили учасників проукраїнської акції.

Зараз Орлов - депутат Одеської міської ради, член фракції "Опозиційного блоку".

Нагадаємо, 19 лютого 2014 року активісти Євромайдану проводили акцію "Досить стріляти" біля стін Одеської ОДА. Під час акції близько 200 осіб із наклейками "Стоп Майдан" і георгіївськими стрічками почали бити мітингувальників, які спробували сховатися за кордоном бійців внутрішніх справ, але правоохоронці їх не захищали. В результаті постраждали близько десятка активістів і близько 20 співробітників ЗМІ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram