ГоловнаПолітика

Два топ-менеджери НБУ часів Януковича пішли під суд

Справу Ткаченка і Яковлєва розслідували з липня минулого року.

Два топ-менеджери НБУ часів Януковича пішли під суд
Фото: Сергей Нужненко

Генеральна прокуратура відправила в суд обвинувальний акт проти колишнього заступника голови НБУ Олексія Ткаченка і колишнього керівника генерального департаменту банківського нагляду НБУ Романа Яковлєва.

Про це повідомляють на сайті ГПУ.

Їм закидають участь в організованому злочинному угрупованні, імовірно, створеному екс-президентом України Віктором Януковичем і бізнесменом Сергієм Курченком. Обвинувальний акт складено за ч.1 ст.255 (створення злочинної групи) і ч.4 ст.28, ч.5 ст.191 (розтрата).

Йдеться про виділення 787 млн гривень стабілізаційного кредиту Реал Банку (належав Курченкові) в період з квітня 2013 року по лютий 2014 року. Ці гроші були виведені за кордон і конвертовані в готівку.

Під час досудового розслідування Ткаченка і Яковлєва заарештували, але потім вони вийшли на волю під заставу 3 млн гривень і 1,5 млн гривень відповідно.

Їхнє майно арештовано.

Нагадаємо, Реал Банк був одним з перших, який закрили після втечі з України Віктора Януковича. Найбільшим клієнтом Реал Банку була група компаній СЄПЕК Сергія Курченка, який нині перебуває в розшуку. Офіційно СЄПЕК був міноритарним акціонером Реал Банку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram