ГоловнаПолітика

Суддя з Волинської області отримав 5 років в'язниці за хабарництво

Справу розглядали з 2010 року.

Суддя з Волинської області отримав 5 років в'язниці за хабарництво
Фото: Сергей Нужненко

Апеляційний суд залишив без змін вирок суду першої інстанції, згідно з яким суддю Ківерцівського районного суду Волинської області було засуджено до п'яти років позбавлення волі.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

Суддю в 2010 році затримали співробітники СБУ під час отримання хабара за вирішення цивільної справи на користь місцевого підприємця. Після тривалого розгляду справи його було визнано винним за ч. 2 ст. 368 Кримінального кодексу.

Йому було винесено покарання у вигляді позбавлення волі на термін п'ять років із позбавленням права займати посаду судді та посади в державних установах терміном на три роки з конфіскацією 1/6 його майна.

"Початок терміну відбування покарання зловмисником буде вважатися з моменту приведення вироку у виконання", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, 12 березня Вища рада правосуддя вперше зняла імунітет з судді.

Раніше зняттям імунітету з суддів займалася Верховна Рада. Але 5 листопада 2016 року набув чинності закон про реорганізацію Вищої ради юстиції у Вищу раду правосуддя. Згідно з ним, повноваження щодо звільнення суддів, внесення президенту подання про їх призначення передаються ВРП.

Також ВРП може позбавляти недоторканності суддів, підозрюваних у кримінальних злочинах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram