ГоловнаПолітика

Бюджет отримав $1,1 млрд, Мінфін - $199 млн після конфіскації коштів Януковича

Раніше повідомляли про конфіскацію 1,5 млрд доларів.

Бюджет отримав $1,1 млрд, Мінфін - $199 млн після конфіскації коштів Януковича

Президент Петро Порошенко повідомив, що в середу завершилася операція щодо зарахування 1,1 млрд доларів на рахунки Державного казначейства на виконання рішення суду про конфіскацію коштів оточення екс-президента Віктора Януковича. Ще 199 млн доларів у цінних паперах буде передано Міністерству фінансів. На цю суму зменшиться внутрішній борг держави.

Президент у середу провів нараду з міністром фінансів Олександром Данилюком і головою Національного банку Валерією Гонтаревою, повідомляють на сайті голови держави.

"До речі, я хочу повідомити, що станом на зараз жодної скарги на це рішення не було. І так звані власники, які показали свої претензії на ці гроші, так і не з'явилися", - зазначив голова держави і додав, що завдяки рішучим діям правоохоронних органів і рішенням суду справедливість у цьому питанні була відновлена.

"Це не просто збільшує можливості державного бюджету й української держави для відновлення справедливості та інвестування цих коштів в українську армію, зміцнення обороноздатності нашої держави та відновлення соціальної справедливості шляхом спрямування цих коштів на захист найменш захищених верств населення. А ці кошти також будуть зараховані до золотовалютних резервів держави", - наголосив Порошенко.

За словами Президента, після зарахування цих коштів, золотовалютні резерви держави становитимуть 18,4 млрд доларів.

Варто відзначити, що золотовалютні резерви України на 1 квітня становили $15,123 млрд.

Нагадаємо, 28 квітня генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що набуло чинності рішення Краматорського райсуду Донецької області про конфіскацію 1,5 млрд доларів оточення Януковича.

Кошти були конфісковані в рамках вироку екс-директору компанії "Газ України-2020" Сергія Курченка Сергію Кашкіну.

Вердикт Краматорського райсуду Донецької області має дату 28 березня 2017 року. Суд затвердив угоду про визнання провини від 21 березня між Сергієм Кашкіним і військовим прокурором сил АТО Костянтином Куликом.

Кошти були конфісковані з рахунків Ощадбанку і Приватбанку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram