ГоловнаПолітика

Трамп і Путін не говорили про Україну під час телефонної розмови

Прориву в питанні Сирії не відбулося.

Трамп і Путін не говорили про Україну під час телефонної розмови
Фото: EPA/UPG

Телефонна розмова напередодні ввечері між президентами США і Росії Дональдом Трампом і Володимиром Путіним стосувалася Сирії та КНДР.

У повідомленнях Кремля і Білого дому Україна як тема розмови не згадується.

Білий дім назвав переговори двох президентів "дуже добрими". "Президент Трамп і президент Путін погодилися з тим, що конфлікт у Сирії триває занадто довго і що всі сторони повинні зробити все можливе, щоб покласти край насильству. Розмова була дуже доброю і включала обговорення створення безпечних зон для досягнення стійкого миру через гуманітарну й багато інших причин", - йдеться в повідомленні Білого дому.

Президенти також обговорили співпрацю в боротьбі з тероризмом на всьому Близькому Сході і вирішення проблеми Північної Кореї. У повідомленні Кремля також вказується, що Путін і Трамп "висловилися за продовження контактів по телефону, а також на користь організації особистої зустрічі в прив'язці до засідання саміту "Групи двадцяти" 7-8 липня в Гамбурзі".

"Бесіда мала діловий і конструктивний характер", - дала оцінку розмови прес-служба російського президента.

Видання The Wall Street Journal пише, що ініціатором бесіди виступив російський президент, а розмова тривала близько 30 хвилин. Співрозмовник видання в Білому домі повідомив, що під час розмови прориву не відбулося і адміністрація Трампа не впевнена, що Москва серйозно ставиться до вирішення сирійського конфлікту.

Крім того, як зазначив співрозмовник видання, конкретних домовленостей про особисту зустріч двох президентів на саміті G20 в липні протягом розмови також не досягнули.

Президенти Росії і США до цього двічі говорили по телефону - наприкінці січня, невдовзі після інавгурації Дональда Трампа, і 4 квітня, коли Трамп подзвонив Володимиру Путіну, щоб висловити співчуття у зв'язку з вибухом у метрополітені Санкт-Петербурга.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram