ГоловнаПолітика

Порошенко запросив прем'єра Ізраїлю Нетаньягу до України

Лідери двох країн провели телефонну розмову з нагоди 69-ї річниці незалежності Ізраїлю.

Порошенко запросив прем'єра Ізраїлю Нетаньягу до України
Биньямин Нетаньяху
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко у вівторок, 2 травня, провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу з нагоди 69-ї річниці з дня заснування Держави Ізраїль.

Як повідомляє прес-служба глави держави, Порошенко і Нетаньягу підтвердили готовність до активізації двосторонньої співпраці в різних сферах і обговорили питання взаємодії в рамках міжнародних організацій.

"Сторони висловили сподівання на успішність візиту Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана до Держави Ізраїль у травні. Петро Порошенко запросив Біньяміна Нетаньягу здійснити візит до України в зручний час", - ідеться в повідомленні.

Порошенко також розповів Нетаньягу про підписання закону про ратифікацію українсько-ізраїльської угоди про спільне виробництво фільмів та співробітництво у сфері кінематографії.

День незалежності Ізраїлю ("Йом а-Ацмаут") - головне державне свято, що відзначається в пам'ять про проголошення держави Ізраїль 14 травня 1948 роки (5 іяра 5708 року за єврейським літочисленням). Цього дня 69 років тому була підписана Декларація незалежності Ізраїлю, і Давид Бен-Гуріон проголосив створення держави Ізраїль. Це оголошення було зроблено в рамках 181 резолюції Генеральної Асамблеї ООН від 29 листопада 1947 року.

Свято відзначається у вівторок, середу або четвер, найближчі до 5 іяра, тому цьогоріч воно припало на 2 травня. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram