ГоловнаПолітика

Путін: "нормандська четвірка" продовжить роботу

"Робота в цьому форматі буде продовжена і після президентських виборів у Франції". 

Путін: "нормандська четвірка" продовжить роботу
Фото: kremlin.ru

Президент Росії Володимир Путін заявив, що "нормандський формат" мирного врегулювання на Донбасі в складі Німеччини, Франції, України і РФ повинен продовжити роботу після президентських виборів у Франції.

"Нормандская четвірка, безсумнівно, має і надалі активно займатися врегулюванням української кризи. Тобто робота в цьому форматі буде продовжена і після президентських виборів у Франції, про що ми і домовилися в останній телефонній розмові", - заявив він за підсумками зустрічі з канцлером ФРН Ангелою Меркель.

"Сьогодні ми знову підтвердили необхідність неухильного виконання сторонами мінських домовленостей, погодилися, що серед головних завдань має бути розведення сил і засобів сторін конфлікту, що дасть змогу повністю припинити обстріли, налагодити прямий діалог між Києвом і невизнаними республіками, законодавчо закріпити особливий статус регіонів і на цій основі провести там вибори. На нашу думку, стабілізаційну роль у зоні конфлікту, безумовно, відіграє спеціальна моніторингова місія ОБСЄ. А такі трагічні інциденти, як недавній підрив автомобіля ОБСЄ, безумовно, завдають істотної шкоди миротворчим зусиллям, призводять до чергової ескалації напруги. Тому слід неупереджено розібратися з тим, що трапилося", - заявив він.

Нагадаємо, що Меркель після зустрічі з Путіним заявила, що виступає проти нової угоди щодо врегулювання на Донбасі і закликала виконати "мінські домовленості": повернути Україні контроль над усім кордоном і провести місцеві вибори на Донбасі.

Це перший за останні два роки візит Меркель до Росії. Востаннє канцлер приїжджала в Москву 10 травня 2015 року.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram