ГоловнаПолітика

"Азов" пообіцяв більше не чіпати темношкірих у Маріуполі

Начальник обласної поліції зустрівся з одним із потерпілих і представником полку.

"Азов" пообіцяв більше не чіпати темношкірих у Маріуполі
Фото: facebook.com/don.gumvs

Заступник голови Нацполіції, керівник поліції Донецької області В'ячеслав Аброськін зустрівся з іноземцем, який звернувся в поліцію з приводу конфлікту з бійцями полку "Азов" у Маріуполі.

"Присутній представник військового підрозділу запевнив, що це був одиничний випадок і таких ситуацій більше не буде", - повідомляють на сторінці обласної поліції в фейсбуці. Назви підрозділу не вказують, проте на фотографіях, прикладених до посту, видно символіку "Азова" в одного з учасників зустрічі.

"Уродженець Гвінеї і його дівчина Юлія розповіли про інцидент, який стався 23 квітня на футбольному стадіоні в Лівобережному районі. Магомет зазначив, що грає там уже 4 роки щонеділі у складі команди «Лівий берег». Того дня хлопець запросив пограти своїх друзів-земляків, які приїхали кілька місяців тому і навчаються в Маріуполі. Під час гри представники одного з військових підрозділів намагалися прогнати футболістів із поля. Після словесного конфлікту Магомет звернувся в Лівобережне відділення поліції, щоб повідомити про те, що втратив зв'язок зі своїми двома друзями, щоби поліція взяла це до уваги. Але товариші, які зникли з місця конфлікту, незабаром повернулися самі", - йдеться в повідомленні.

Аброськін попередив керівника Лівобережного відділення поліції Руслана Оровецького, що неналежне реагування на прохання про допомогу тягне за собою дисциплінарну відповідальність.

Уродженець Гвінеї, своєю чергою, повідомив, що раніше жодного разу не стикався з агресивною поведінкою на свою адресу за дев'ять років проживання в Маріуполі. Відзначають, що він працює на місцевому заводі і має на утриманні маленьку дитину.

Аброськін залишив Магометові номер свого телефону.

Нагадаємо, 23 квітня в Маріуполі темношкірих студентів, які грали у футбол біля бази полку "Азов", прогнали зі стадіону люди в камуфляжі та з кийками. У прес-службі "Азова" заперечували участь своїх бійців у цьому конфлікті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram