ГоловнаПолітика

Нелегалів з України затримали в Англії (оновлено)

Українці опинилися на борту парусного човна, який сів біля містечка Орфорд.

Нелегалів з України затримали в Англії (оновлено)
Фото: bbc.com

Сімох громадян України затримали за підозрою у нелегальному перетині кордону у містечку Орфорд в графстві Саффолк на сході Англії, де незадовго до цього сіла на мілину яхта.

Вітрильний човен подав сигнал лиха в неділю вранці. Берегова охорона направила на місце події рятувальників, які відбуксирували його в Орфорд. Там їх вже чекали співробітники Берегової охорони та Прикордонної служби, повідомляє Бі-бі-сі.

Яхта, судячи з маркування на борту, зареєстрована в місті Пул в графстві Корнуолл на південному заході Англії.

Оновлення. Британська прикордонна служба підтвердила затримання 30 квітня біля Орфорда сімох громадян України під час нелегального перетину кордону королівства.

"Посольство продовжує вживати заходів для належного консульського супроводу цього інциденту з метою захисту прав громадян України", - повідомляється в твіттері дипломатичного представництва.

Орфорд - невеликий порт переважно для прогулянкових суден. Проте він вже знайомий з українськими контрабандистами людей: в липні 2014 року тут затримали трьох чоловіків і одну жінку. У жовтні того ж року вони були засуджені за контрабанду людей та інші злочини на строк від одного року до трьох років і чотирьох місяців в'язниці з подальшою депортацією назад в Україну.

Шестеро осіб - п'ятеро чоловіків і одну жінка, - яких вони намагалися ввезти в Сполучене Королівство, також були відправлені в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram