ГоловнаПолітика

18 організаторів заворушень 2 травня в Одесі оголошено в розшук

До суду направлено обвинувальні акти стосовно 26 осіб.

18 організаторів заворушень 2 травня в Одесі оголошено в розшук
Фото: dumskaya.net

Прокуратура оголосила в розшук 18 підозрюваних в організації подій 2 травня 2014 року в Одесі, в результаті яких загинули люди, повідомляє прес-служба ГПУ. "Під час досудового розслідування правоохоронними органами оголошено в розшук 18 підозрюваних в організації та участі в масових заворушеннях, вбивствах і скоєнні інших протиправних дій", - йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

У прокуратурі зазначають, що із зазначеного об'єднаного кримінального провадження виділено матеріали в окремі провадження і в березні 2015 року до суду направлено обвинувальні акти стосовно 26 осіб.

Зараз представники прокуратури підтримують державне обвинувачення щодо вказаних 26 осіб в Малиновському суді Одеси.

Нагадаємо, 2 травня 2014 року в Одесі під час масових заворушень загинули 48 осіб і понад 200 були поранені. Більшість жертв трагедії загинули в Будинку профспілок. Слідство встановило, що масові заворушення були організовані і навмисне сплановані.

Найбільш резонансна з відкритих кримінальних проваджень – справа про події на Грецькій площі, де відбулися перші сутички між проросійськими і проукраїнськими активістами. Обвинуваченими у цій справі проходять понад 20 осіб, в т.ч. двоє громадян Росії. Всі - представники антимайдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram