ГоловнаПолітика

Зубко анонсував створення 120 пожежних депо у громадах до кінця року

Влада бере курс на залучення добровольців до роботи рятувальників.

Зубко анонсував створення 120 пожежних депо у громадах до кінця року
Фото: rivne.dsns.gov.ua

Віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко повідомив, що до кінця року в об'єднаних територіальних громадах будуть відкриті 120 пожежно-рятувальних підрозділів.

Фото: rivne.dsns.gov.ua

Про це він сказав під час візиту в Рівненську область.

"Разом із ДСНС ми запропонували нові підходи до створення дієвої мережі системи безпеки громадян. Через створення в громадах Центрів безпеки громадян, до складу яких увійдуть пожежне депо, кабінет дільничного офіцера поліції, а за потреби - ФАП. ДСНС спільно з Мінрегіоном уже розробили типові проекти, методичні рекомендації та кошторис для створення таких центрів. Важливий напрямок - залучення до діяльності цих підрозділів добровольців. Завдяки цьому істотно зменшиться час реагування на надзвичайну ситуацію - до 20 хвилин. Такі базові послуги стануть доступними для громадян у невеликих містах, селах і селищах, у них збільшиться відчуття безпеки за себе і свої сім'ї", - цитує Зубко його прес-служба.

У Рівненській області, де побував віце-прем'єр, зараз налічують 61 підрозділ місцевої пожежної охорони, дев'ять з яких - у складі ОТГ. До кінця року заплановано створити ще 11.

У рамках візиту Зубко взяв участь у передачі трьох пожежних машин ЗІЛ трьом громадам. Вони раніше використовувалися професійними пожежниками Рівненської області. Натомість рятувальники Рівненського гарнізону отримали три нові автомобілі на базі шасі МАЗ.

Нагадаємо, у 2016 році в Україні стартувала реформа ДСНС. Вона передбачає вдосконалення системи реагування підрозділів Держслужби України з надзвичайних ситуацій, істотне розширення мережі місцевих пожежних команд, а також залучення добровольців до забезпечення пожежної охорони. Кількість органів управління районного рівня буде відповідати кількості адміністративних районів. Частина пожежних депо і пожежної техніки ДСНС перейде територіальним громадам для організації власної пожежної охорони. Також будуть посиленні пожежно-рятувальні підрозділи ДСНС районного рівня, а склад чергових караулів - доукомплектовано до нормативної чисельності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram