ГоловнаПолітика

Донька Мартиненка дала свідчення НАБУ

Донька Мартиненка дала свідчення НАБУ

Донька екс-депутата Миколи Мартиненка Ганна вчора з власної ініціативи дала свідчення Національному антикорупційному бюро щодо заяв з боку НАБУ і Спеціалізованої антикорупційної прокуратурі про нібито фігурування її імені у справі батька.

Про це вона сказала в коментарі "Цензор.НЕТ", підкресливши, що це все, що вона може розповісти на цьому етапі.

Раніше під час обрання запобіжного заходу екс-депутату представники НАБУ стверджували, що частина коштів, отриманих, за твердженням бюро, незаконним шляхом, використовувалася в тому числі для оплати витрат дочки Мартиненка в Лондоні.

Ганна Мартиненко повідомила, що добровільно звернулася до НАБУ після приїзду з Лондона, де вона працює.

"Я вже давно працюю за кордоном, веду окреме від батьків життя і сама себе забезпечую. Платіж на моє ім'я, який згадувало НАБУ, стосувався оплати мого проживання в Лондоні. У той момент я переїжджала в іншу квартиру і в мене виникли фінансові труднощі з передоплатою оренди. Тому вона була проведена в кредит - в рахунок мого особистого боргу, який я сама вже погасила. Ця ситуація стосується тільки мене, і не треба прив'язувати сюди мого батька", - сказала донька екс-депутата.

"Сподіваюся, що НАБУ і САП більше не будуть безпідставно згадувати моє ім'я в піар-кампанії проти мого батька. Я не публічна особа, далека від політики і прошу поважати моє право на особисте життя", - сказала Ганна Мартиненко.

Нагадаємо, НАБУ заявило, що 17,3 млн доларів, виведених зі "СхідГЗК", витрачалися на оренду нерухомості в країнах ЄС для потреб членів сім'ї підозрюваних, сплату медичних послуг, а також послуг адвокатів для захисту Мартиненка в кримінальній справі, яку проти нього відкрила прокуратура Швейцарії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram