ГоловнаПолітика

НАБУ виклало докази впливу Мартиненка на суддів

Колишній нардеп вирішував питання в судах через ГПУ.

НАБУ виклало докази впливу Мартиненка на суддів
Николай Мартыненко
Фото: Lb.ua

Колишній народний депутат Микола Мартиненко, якого підозрюють у заподіянні збитків держпідприємству "СхідГЗК" на суму 17,28 млн, має можливості для здійснення незаконного впливу на суддів, стверджує НАБУ з посиланням на докази, зібрані під час розслідування.

Як встановило слідство, на електронну адресу секретаря Мартиненка з позначкою "документи для МНВ" (ініціали Мартиненка російською мовою) надходили листи з проханнями про надання вказівок слідчим прокуратури (формально з боку Генеральної прокуратури), а також суддям під час розгляду конкретних справ. Відповідне листування вилучено детективами НАБУ і долучено як доказ у справі проти Мартиненка.

Бюро також зазначає, що один з членів Вищої ради правосуддя - брат колишньої дружини Мартиненка. З огляду на це, а також характер електронного листування Національне антикорупційне бюро "бачить ризик подальшого здійснення тиску на суддів з його боку в питанні оскарження запобіжного заходу, а також у процесі подальших судових засідань".

Нагадаємо, 20 квітня 2017 року НАБУ затримало колишнього нардепа Миколу Мартиненка і повідомило його про підозру в організації схеми виведення 17,2 млн доларів з держпідприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат".Під час обрання запобіжного заходу в першій інстанції САП просила суд заарештувати Мартиненка на два місяці з можливістю виходу під заставу 300 млн гривень. Однак Солом'янський райсуд Києва вирішив відпустити екс-нардепа на поруки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram