ГоловнаПолітика

"МВС ЛНР" оголосило в розшук журналіста Бочкалу і трьох співробітників "Інтеру"

Усіх чотирьох звинувачують у пособництві тероризму.

"МВС ЛНР" оголосило в розшук журналіста Бочкалу і трьох співробітників "Інтеру"

Так зване «міністерство внутрішніх справ ЛНР» оголосило в розшук військових кореспондентів програми «Подробиці» телеканалу «Інтер» Геннадія Вівденка, Руслана Смещука, оператора Сергія Дубініна і колишнього військкора каналу Романа Бочкалу за «сприяння терористичній діяльності» на територіях, підконтрольних їм. Інформацію про розшук поширила низка інформаційних сайтів так званої «ЛНР», з посиланням прес-службу каналу «Інтер» повідомляє detector.media.

«Сьогодні низка інформаційних сайтів так званої "ЛНР" поширили інформацію, що наші співробітники оголошені так званим "МВС ЛНР" у розшук. Ну що ж - це, напевно, найкраща оцінка інформзахисту українського суверенітету з боку команди "Подробиць"», - йдеться на сайті.

Журналіст каналу ICTV Роман Бочкала, який раніше працював на «Інтері», на своїй сторінці відреагував на повідомлення «МВС ЛНР» так: «Ну що, друзі, ось я і в розшуку, а так хотілося в Луганськ... Тепер ні ногою. Wanted person для МВС ЛеНеРе. Поплічник терористів. Думаєте, налякали, мерзотники? Допомагав нашим воїнам, допомагаю і буду допомагати. До переможного. Слава Україні!"

Нагадаємо, 10 жовтня 2016 року в Луганську зник 19-річний блогер Владислав Овчаренко. Блогера звинуватили в тому, що він є засновником радикального неонацистського угруповання - підпільного відділення батальйону «Азов».

21 листопада в Луганську зник блогер Едуард Недляєв (Edward Ned). Пізніше стало відомо, що в окупованому Луганську бойовики так званого «Міністерства державної безпеки ЛНР» його затримали. Чоловік писав про життя міста й ІТ. Згодом російський телеканал оприлюднив відео затримання блогера.

У грудні бойовики так званої «ЛНР» затримали 53-річного жителя непідконтрольного Україні Луганська Геннадія Беницького за «поширення екстремістських матеріалів» в інтернеті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram