ГоловнаПолітика

З конкурсу до Верховного Суду вибули 12 кандидатів

Співбесіди будуть проходити до 26 травня.

З конкурсу до Верховного Суду вибули 12 кандидатів
Голова ВККС Сергій Козьяков (в центрі) підчас брифінгу
Фото: Макс Требухов

12 кандидатів до Верховного Суду вибули з конкурсу після проходження співбесіди. Про це заявив голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів Сергій Козьяков під час брифінгу.

За його словами, протягом трьох днів співбесіди пройшли 98 кандидатів. 56 учасників пройшли співбесіди й очікують формування рейтингу всіх кандидатів. З приводу ще 30 учасників ВККС оголосила перерву і розгляне їх кандидатури в пленарному складі комісії. Це пов'язано з тим, що стосовно цих учасників Громадська рада доброчесності зробила негативний висновок. "Дуже часто в кандидата немає можливості надати докази своєї доброчесності, і вони під час співбесіди надають нам (комісії, - ред.) багато документів, щоб підтвердити свою порядність... Потрібен час, щоб вивчити ці документи", - сказав Козьяков.

12 кандидатів, за словами голови ВККС, не змогли підтвердити здатність здійснення правосуддя. Однією з причин непроходження співбесіди є невідповідність декларації кандидатів їхньому стилю життя.

Співбесіди кандидатів до Верховного Суду будуть проходити до 26 травня.

Нагадаємо, 382 кандидатів було допущено до співбесід у рамках конкурсу до Верховного Суду.

Конкурс до Верховного Суду складається з декількох етапів: тестування, практичного завдання, психологічного тесту, перевірки суддівського досьє. Проводить конкурс Вища кваліфікаційна комісія суддів. Переможців конкурсу, згідно із законодавством, вона повинна рекомендувати призначити на посади суддів Верховного Суду Вищій раді правосуддя. А та, своєю чергою, скеровує відповідні подання на призначення Президентові. Роль голови держави в цьому процесі - символічна. Він повинен тільки підписати укази про призначення суддів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram