ГоловнаПолітика

Спецкомісія Одеської міськради перевірить прибережні "перлини" Аднана Ківана

Якщо не вжити заходів, то прибережні схили Одеси може спіткати доля Чорноморська.

Спецкомісія Одеської міськради перевірить прибережні "перлини" Аднана Ківана
Фото: ukranews.com

Робоча група в складі двох депутатських комісій Одеської міськради перевірить забудову прибережних схилів, яку веде сирійський бізнесмен Аднан Ківан. За таке рішення одноголосно проголосували 50 присутніх депутатів під час чергової сесії Одеської міськради, 26 квітня.

Ініціатором створення робочої групи став депутат Олександр Іваницький (фракція "Довіряй справам"), який прямо в залі на слайдах показав ситуацію, що склалася в прибережній зоні Одеси, повідомляють Українські новини.

"На адресу нашої депутатської комісії регулярно приходять звернення громадян та окремих громадських об'єднань з проханням розібратися в ситуації на приморських схилах міста. На цих кадрах чітко видно, що ситуація практично досягла своєї критичної точки. Через нестійкість схилу зсувні процеси можуть активізуватися в будь-який момент. Інтенсивна забудова, яку сьогодні веде на цій ділянці компанія "Кадорр, може призвести до руйнівних наслідків", - зазначив Олександр Іваницький.

Фото: ukranews.com

За словами депутата, якщо найближчим часом не вжити заходів, то прибережні схили Одеси може спіткати доля Чорноморська.

"Чорноморськ - як яскравий приклад безвідповідальності і профанації забудовника. Виходячи з ситуації, що склалася, Одеса перебуває в зоні аналогічного ризику", - акцентував депутат.

За інформацією Іваницького, аналогічна ситуація із зрушенням ґрунтів спостерігається в районі забудови на вулиці Каманіна і колишнього санаторію "Нафтовик".

Найближчим часом робоча група в складі двох депутатських комісій, профільних фахівців і співробітників виконкому проведе комплексну перевірку прибережних схилів міста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram