ГоловнаПолітика

У "Відродженні" почали збір підписів на підтримку законопроекту про відновлення соцгарантій чорнобильцям

Спікер відмовився внести проект закону до порядку денного.

У "Відродженні" почали збір підписів на підтримку законопроекту про відновлення соцгарантій чорнобильцям
Владимир Пилипенко
Фото: vidrodzhennya.org.ua

Партія "Відродження" розпочала збір підписів на підтримку законопроекту №6292 про відновлення соціальних гарантій чорнобильцям. Про це повідомив перший заступник голови партії "Відродження" Володимир Пилипенко.

За його словами, законопроект було підготовлено на основі звернень чорнобильських організацій до політичної сили і створювався в тісній співпраці з ними.

"Законопроект було внесено до Верховної Ради на початку квітня, і незважаючи на неодноразові звернення нашої групи в парламенті, спікер Верховної Ради відмовився включити його до порядку денного сесії. Тому сьогодні ми починаємо збір підписів на підтримку законопроекту №6292 від чорнобильських організацій, а також місцевих органів самоврядування з вимогою провести позачергове засідання Верховної Ради і розглянути цей законопроект. Для партії «Відродження» це питання є принциповим, оскільки ми пропонуємо провести системну реформу законодавства, яка допоможе відновити соцгарантії постраждалим від Чорнобильської катастрофи і вирішити проблеми цих людей, які накопичилися протягом багатьох років", - заявив Володимир Пилипенко.

Він наголосив, що, на відміну від законопроектів Кабміну, законопроект "Відродження" буде стосуватися не окремих категорій чорнобильців, а допоможе вирішити проблеми всіх осіб, які постраждали внаслідок катастрофи на ЧАЕС. Тобто майже 2 мільйонів українських громадян.

Одним із важливих нововведень законопроекту є скасування норми про обмеження розміру пенсій для чорнобильців.

"Ми пропонуємо підвищити пенсії для всіх категорій чорнобильців, а також прив'язати їх розмір до величини прожиткового мінімуму. Запровадити законодавчу заборону на обмеження і коригування пенсій чорнобильців постановами КМУ. І ще важливе нововведення - скасувати обмеження максимального розміру пенсій на суму 10 400. Адже, нагадаю, такі обмеження за рішеннями судів сьогодні скасовані для пенсій суддів і прокурорів. Тому, на нашу думку, буде справедливим прибрати такі обмеження і для пенсіонерів-чорнобильців", - повідомив перший заступник голови партії "Відродження".

Нагадаємо, законопроект №6292 зареєстрований у Верховній Раді 5 квітня 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram