ГоловнаПолітика

ЄС закликав Раду прийняти закон про Антикорупційний суд до середини червня

Міжнародні експерти свої пропозиції вже підготували.

ЄС закликав Раду прийняти закон про Антикорупційний суд до середини червня
Фото: sockraina.com

Представництво Європейського Союзу в Україні очікує прийняття Верховною Радою законопроекту про Антикорупційний суд до середини червня 2017 року, міжнародні експерти, в тому числі європейські, свої пропозиції вже підготували.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Відповідно до взятих Україною зобов'язань перед МВФ, закон про створення Антикорупційного суду слід прийняти до середини червня 2017 року», - йдеться в повідомленні.

У диппредставництві нагадали, що внесення в парламент цього законопроекту - в компетенції української влади, зокрема парламенту, уряду і президента. Водночас міжнародні експерти допомагають Україні розробляти цей документ.

Зазначають також, що закон про судову систему і статус суддів уже передбачає створення Вищого антикорупційного суду, імплементація законодавства визначатиме мандат, організаційну структуру, а також процес відбору суддів Вищого антикорупційного суду.

Нагадаємо, в березні Вища рада правосуддя визнала проект закону про створення спеціального антикорупційного суду таким, що суперечить Конституції.

Раніше директор НАБУ Артем Ситник закликав створити Антикорупційний суд до кінця 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram