ГоловнаПолітика

Депутата Черкаської облради від РП підозрюють у привласненні держмайна на ₴55 млн

Короткова підозрюють у привласненні коштів в період 2008-2013 років.

Депутата Черкаської облради від РП підозрюють у привласненні держмайна на ₴55 млн
Александр Коротков
Фото: viche.ck.ua

Прокуратура повідомила про підозру депутату Черкаської обласної ради від Радикальної партії Олега Ляшка у привласненні державного майна на суму в розмірі 55 млн гривень.

Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

"Поки "радикальний" лідер ходить на допити в НАБУ, "радикальному" депутату Черкаської облради повідомлено про підозру", - написала вона у фейсбуці.

Згідно з повідомленням, прокуратура відкрила кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

Слідством встановлено, що підозрюваний протягом 2008-2013 років, будучи директором-керуючим санацією ДПЗП "Тальне" ДАК "Хліб України", без погодження власника майна - Кабінету Міністрів, без проведення незалежної оцінки, за заниженою вартістю реалізував активи державного підприємства комерційним структурам, засновником яких був він сам або його родичі.

Отже депутат незаконно заволодів цілісним майновим комплексом державного підприємства вартістю майже 55 млн гривень.

Зараз до суду внесено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Прес-секретар генерального прокурора не назвала ім'я підозрюваного, однак на сайті Черкаської облради розміщено біографію депутата Олександра Короткова, яка збігається з описом Генпрокуратури.

Нагадаємо, 24 квітня директор НАБУ Артем Ситник повідомив, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура зареєструвала кримінальне провадження стосовно Олега Ляшка за статтею "Незаконне збагачення".

За неофіційними даними, предметом справи є декларація за 2015 рік, коли Ляшко, будучи депутатом Ради, отримав у власність майно на суму, яка більш ніж у 500 разів перевищує розмір прожиткового мінімуму та значно перевищує офіційний дохід його сім'ї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram