ГоловнаПолітика

"Батьківщина" передала у ЦВК документи для референдуму про заборону продажу землі

У пакет документів входять понад 10 тис. заяв учасників ініціативної групи.

"Батьківщина" передала у ЦВК документи для референдуму про заборону продажу землі
Фото: Макс Требухов

Центральна виборча комісія прийняла до розгляду пакет документів про склад ініціативної групи з проведення Всеукраїнського референдуму про заборону продажу сільськогосподарської землі.

Про це повідомляється на сайті ВО "Батьківщина".

Зокрема, до складу пакета документів входять понад 10 тис. заяв учасників ініціативної групи, протокол зборів обсягом понад 500 сторінок тощо.

Як заявив уповноважений представник ініціативної групи Іван Томич довідку від ЦВК про прийняття документів він отримав сьогодні близько 18:00.

У комісії буде п'ять днів на перевірку поданих документів та ухвалення рішення, видавати ініціативній групі листи для збору підписів за проведення референдуму, чи ні. Після видачі підписних листів у визначений законом термін ініціативна група повинна зібрати 3 мільйони підписів. До того ж, мінімальна кількість підписів, які повинні бути зібрані в одній області, становить 100 000.

Нагадаємо, ініціаторами зборів про проведення Всеукраїнського референдуму про заборону продажу сільськогосподарської землі, крім партії "Батьківщина", стала Асоціація фермерів та приватних землевласників України. Також до ініціативи приєдналася партія ВО "Свобода".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram