ГоловнаПолітика

Ляшка допитали в НАБУ

Допит у справі про незаконне збагачення тривав чотири години.

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко у вівторок побував на допиті в Національному антикорупційному бюро.

"Мене чотири години допитували як свідка у справі про незаконне збагачення. Я питаю: кого незаконно збагатили? Особу. Я запитую: яку особу? Нема особи, особу не встановлено. Тоді про що ви мене допитуєте? За якими фактами і в якій справі?" - заявив він журналістам після виходу з офісу Бюро.

Ляшко як народний депутат має імунітет - і тому він не може поки що бути підозрюваним.

Депутат додав, що розцінює кримінальне провадження про незаконне збагачення як політичне замовлення проти нього особисто і Радикальної партії загалом.

"Тільки-но ми починаємо критикувати президента, вони порушують проти нас справи. У січні Луценко порушив кримінальну справу проти мене, сьогодні порушила справу САП під керівництвом Холодницького. Ми вважаємо це політичним переслідуванням", - сказав Ляшко.

Його адвокат, зі свого боку, розповів, що в справі йдеться, що "Олег Ляшко міг зробити кримінальне правопорушення, пов'язане з незаконним збагаченням".

Нагадаємо, 24 квітня директор НАБУ Артем Ситник повідомив, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура зареєструвала кримінальне провадження щодо Олега Ляшка за статтею "Незаконне збагачення".

За неофіційними даними, предметом справи є декларація за 2015 рік, коли Ляшко у статусі депутата Ради отримав у власність майно на суму, що в понад 500 разів перевищує розмір прожиткового мінімуму і значно перевищує офіційний дохід його сім'ї.

За результатами обробки матеріалів з відкритих джерел інформації САП внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 368-2 Кримінального кодексу (незаконне збагачення).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram