ГоловнаПолітика

НАЗК обіцяє впродовж місяця завершити перевірку е-декларацій чиновників за 2015 рік

Перевірку, яка почалася 23 лютого, продовжили ще на 30 днів.

НАЗК обіцяє впродовж місяця завершити перевірку е-декларацій чиновників за 2015 рік
Фото: prioritet.org

Національне агентство з запобігання корупції вирішило продовжити термін повної перевірки декларацій чиновників на 30 днів.

Як повідомляють на сайті НАЗК, йдеться про електронні декларації чиновників за 2015 рік, перевірка яких почалася 23 лютого 2017 року.

Відзначають, що на цьому рішенні наполягав відповідальний за напрямок перевірки е-декларацій член НАЗК Руслан Радецький. Підставами для цього були названі відсутність усіх необхідних відповідей на запити НАЗК за вказаною в е-деклараціях інформацією і опрацювання отриманих пояснень.

Своєю чергою, голова НАЗК Наталія Корчак заявила про неналежну перевірку декларацій Департаментом фінансового контролю і моніторингу способу життя і наполягала на необхідності оголошення проміжних результатів такої перевірки. Корчак також зазначила відсутність об'єктивних причин для продовження терміну перевірки.

Перевірка зазначених декларацій триває 60 календарних днів.

Нагадаємо, 13 лютого Мін'юст розблокував Порядок повної перевірки е-декларацій чиновників. Документ кілька місяців не могли зареєструвати, щоб він набув чинності. Крім того, робоча група Кабміну мала доопрацювати ще один документ, до якого виникли претензії у Мін'юсту, - Порядок здійснення моніторингу способу життя чиновників.

22 лютого НАЗК почало перевірку е-декларацій президента, прем'єр-міністра і членів уряду за 2015 рік. У березні НАЗК почало перевірку е-декларацій ще 11 чиновників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram