ГоловнаПолітика

Сини вбитого бізнесмена Щербаня подали в суд на Таруту

Загальний розмір моральної компенсації становить майже 800 тисяч гривень.

Сини вбитого бізнесмена Щербаня подали в суд на Таруту
Справа - Евгений Щербань старший, слева - младший
Фото: Анна Наконечная/Forbes

Старший син розстріляного 1996 року в Донецькому аеропорту бізнесмена Євгена Щербаня Євген подав до суду на народного депутата Сергія Таруту. Про це свідчить позовна заява, яка потрапила в редакцію LB.ua.

У ньому, зокрема, сказано, що позов обумовлено необхідністю захисту честі і гідності загиблого Євгена Щербаня і подано він від імені Євгена Щербаня (1970 р.н., старший син Щербаня) і Євгена Щербаня (1982 р.н., син дружини убитого бізнесмена Надії Нікітіної) до телеканалу "1+1" і Сергія Тарути.

"ТОВ "Телерадікомпанія "1+1" у випуску програми "ТСН Тиждень" від 5 лютого 2017 року в рамках рубрики "Інтимні зони" продемонструвало сюжет з інтерв'ю з Тарутою Сергієм Олексійовичем, яке він дав кореспонденту Дарії Щасливій... У вищезгаданому сюжеті кореспондент Дарія Щаслива під час розмови з Тарутою С.О. після репліки останнього "Удари я міг винести: і будинок підпалювали мені, і замовляли" поставила питання: "Щербань вас замовив?" Відповіддю Тарути було: "Щербань Женя замовив мене", - йдеться в документі. Крім того, зазначено в заяві, відеоряд сюжету супроводжували чотири фотографії: особиста Євгена Щербаня (загиблого - ред.), з дружиною Щербань (Нікітіною) Надією, з місця вбивства і похорону.

Сини вбитого бізнесмена називають недостовірною інформацію, озвучену в сюжеті, а так само неправомірним використання фотографій з особистого архіву. У зв'язку з цим вони вимагають від телеканалу "1+1" і Сергія Тарути спростувати інформацію так само, як її було поширено. А від Сергія Тарути - ще й виплати моральної компенсації в розмірі 691 000 гривен на користь Євгена Щербаня-старшого і 100 000 гривень - молодшого.

Позов

подано 18 квітня в Подільський районний суд Києва.

Нагадаємо, Євгена Щербаня розстріляли в аеропорту Донецька 3 листопада 1996 року разом з дружиною Надією Нікітіною. У нього залишилося троє синів: старший Євген, Руслан (був з батьком під час розстрілу) і Євген - син Нікітіної.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram