ГоловнаПолітика

Бойовика "ДНР" заочно засудили до 15 років в'язниці за вибух на блокпосту в Маріуполі

У результаті теракту 2 листопада 2014 року загинули 2 військовослужбовці Національної гвардії, ще 2 отримали поранення.

Бойовика "ДНР" заочно засудили до 15 років в'язниці за вибух на блокпосту в Маріуполі
Фото: psb4ukr.org

Орджонікідзевський районний суд Маріуполя заочно засудив до 15 років в'язниці з конфіскацією майна бойовика "ДНР" Захара Бобарикіна за організацію вибуху на блокпосту в Маріуполі, в результаті якого 2 листопада 2014 року загинули двоє гвардійців.

Про це інформує управління у зв'язках з громадськістю і засобами масової інформації Генеральної прокуратури.

"На судовому засіданні доведено, що зазначений громадянин 01.11.2014, будучи учасником терористичної організації "ДНР" та діючи за попередньою змовою з представниками спецслужб Російської Федерації і учасниками диверсійно-розвідувальної групи "Сват", терористичної організації "ДНР", незаконно виготовив вибуховий пристрій, розмістив його в автомобілі ІЖ-2515 і з застосуванням якого 02.11.2014 скоїв терористичний акт у вигляді вибуху на блокпосту сил антитерористичної операції (м. Маріуполь), який спричинив загибель двох  військовослужбовців Національної гвардії України і тілесні ушкодження двом особам", - йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування в зазначеному провадженні, а також судочинство здійснювалися Головною військовою прокуратурою ГПУ за спеціальною процедурою, тобто заочно.

11 липня 2016 року Печерський райсуд Києва дав дозвіл на заочний процес проти Бобарикіна.

Згідно з інформацією в базі "Миротворець", 30-річний Захар "Гюрза" Бобарикін в минулому - офіцер ЗСУ, він закінчив Одеський інститут сухопутних військ. У 2010-2013 роках служив у Французькому іноземному легіоні. У квітні 2014 року отримав повістку з військкомату, але туди не з'явився. Замість цього в травні з'явився в Севастополі, де його завербовали в ФСБ. Через деякий час потрапив до Донецька, де став охоронцем Пушиліна. У листопаді 2014 роки очолив штаб незаконного збройного формування "Сват".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram