ГоловнаПолітика

Гройсман відмовився засуджувати міністрів, які поручилися за Мартиненка

Прем'єр вважає ситуацію "абсолютно нормальною".

Гройсман відмовився засуджувати міністрів, які поручилися за Мартиненка
Владимир Гройсман
Фото: Владислав Мусиенко

Прем'єр Володимир Гройсман вирішив не засуджувати кількох міністрів його уряду, які виступили поручителями в суді щодо обрання запобіжного заходу для екс-нардепа Миколи Мартиненка.

"У мене немає ніяких заперечень проти такого кроку. Це було командне колективне політичне рішення. Вважаю, що вони мають право так діяти, і це був абсолютно нормальний крок", - сказав Гройсман на брифінгу в Харкові, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Нагадаємо, 20 квітня 2017 року НАБУ затримало колишнього нардепа Миколу Мартиненка і повідомило його про підозру в організації схеми з виведення 17,2 млн доларів із держпідприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат".

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила суд заарештувати Мартиненка на два місяці з можливістю виходу під заставу 300 млн гривень. Однак суд вирішив відпустити екс-нардепа на поруки. Серед 21 поручителя - міністри: освіти Лілія Гриневич, інфраструктури Володимир Омелян, молоді та спорту Ігор Жданов, а також заступник голови ЦВК Андрій Магера, нардепи Леонід Ємець, Георгій Логвинський, Андрій Тетерук, Микола Княжицький, Максим Поляков, Віктор Єленський, Олена Ледовських, Олена Масоріна, Павло Пинзеник, Геннадій Кривошея, Віталій Сташук, Хвіча Мепарішвілі, Віктор Кривенко, Віталій Корчик, Олена Бойко, Вадим Підберезняк, Федір Бендюженко.

Усі поручителі - представники "Народного фронту". Мартиненко вважається спонсором цієї партії.

У Гройсмана останнім часом налагодилася тісна співпраця з НФ.

СхідГЗК - найбільше в Європі урановидобувне підприємство, єдине в Україні, яке забезпечує видобуток природного урану і виробництво уранового оксидного концентрату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram