ГоловнаПолітика

Мартиненко звернувся до Президента з приводу "грузинської мафії" в НАБУ

Екс-нардеп вважає справу проти себе політичною.

Мартиненко звернувся до Президента з приводу "грузинської мафії" в НАБУ
Фото: Сергей Нужненко

Екс-нардеп Микола Мартиненко назвав звинувачення НАБУ і САП проти себе політичною фальсифікацією, інспірованою "грузинською мафією", і звернувся до Президента із закликом відреагувати на таку роботу цих антикорупційних органів. Про це він сказав в інтерв'ю ТРК "Україна" 23 квітня, повідомляє прес-служба екс-депутата.

"Я хочу звернутися до Президента, щоб він відреагував... Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура сьогодні перетворилися на філіал «грузинської мафії», - заявив Микола Мартиненко.

"Це дешеве піар-агентство займається тим, що фальсифікує справи, кидає людей за ґрати і жодної справи не доводить до кінця. Ніякої боротьби з корупцією немає. Є дешеве піар-агентство, яке грається в політику", - констатував екс-нардеп.

На уточнювальне запитання журналістки, чи бачить грузинський слід у своїй справі, Микола Мартиненко відповів: "Іншого не бачу. Це не антикорупційна організація. Це суто політичний проект".

Щодо своїх подальших планів Микола Мартиненко сказав: "Перше: я доведу свою невинність, у тому числі в суді. І друге: обов'язково притягну до кримінальної відповідальності як керівництво НАБУ, так і кожного виконавця, який цим питанням займається".

Раніше Микола Мартиненко під час судового засідання у справі про обрання йому запобіжного заходу у Солом'янському суді заявив: "Терміново прибула команда контролерів за діями НАБУ на чолі з соратником Саакашвілі Сакварелідзе. Це свідчення системної залежності НАБУ від групи, яку в керівному складі бюро представляє Гізо Углава. Цей факт слід зафіксувати всім, хто стежить за діяльністю НАБУ, і усвідомити, що Бюро використовують як інструмент політичної боротьби і для розвалу коаліції. Мета - дострокові парламентські вибори, щоб привести в парламент свою політичну силу. Для Ситника і Углави вже зарезервовані місця в партії Саакашвілі-Лещенка".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram