ГоловнаПолітика

Україна повинна запропонувати новій владі Франції новий порядок денний двосторонніх відносин, - Лубківський

Він вважає, що не можна повторювати ту саму помилку, що з Трампом і Клінтон.

Україна повинна запропонувати новій владі Франції новий порядок денний двосторонніх відносин, - Лубківський

Незалежно від результатів президентських виборів у Франції, Україна має запропонувати новій владі своє бачення розвитку подальших двосторонніх відносин між країнами. Про це в ефірі 112 каналу сказав дипломат Маркіян Лубківський.

Він упевнений, що президента французи виберуть у другому турі, тому українська влада, українські дипломати не повинні повторити помилок, які зробили під час виборів у США.

"Україна не повинна категорично стати на сторону одного з кандидатів, як це було з Трампом і Клінтон під час виборів в Америці. І Україна повинна запропонувати новій владі, яку оберуть французи, свій план розвитку подальших відносин з Францією. Ми повинні розуміти, чим ми можемо зацікавити французів, що корисного можемо запропонувати, щоб отримати від них необхідну нам підтримку. Ця модель повинна захищати, з одного боку, український інтерес, з іншого - розвивати непростий, але важливий діалог з Францією", - зазначив Лубківський.

Нагадаємо, що в боротьбі за посаду президента Франції змагаються 11 кандидатів. За даними останніх опитувань, фаворитами президентських перегонів є лідер руху "Вперед" і колишній міністр фінансів Еммануель Макрон, лідер ультраправої партії євроскептиків "Національний фронт" Марін Ле Пен, кандидат від партії "Республіканці", екс-прем'єр Франсуа Фійон, лідер Лівої партії Жан-Люк Меланшон, кандидат від Соціалістичної партії і колишній міністр освіти Бенуа Амон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram