ГоловнаПолітика

НАБУ поскаржилося на погрози судді Бобровнику з боку нардепів від НФ

Логвинський і Пинзеник заявили Бобровнику, що його чекає "доля Киреєва і Чауса".

НАБУ поскаржилося на погрози судді Бобровнику з боку нардепів від НФ
Фото: Сергей Нужненко

Національне антикорупційне бюро поскаржилося на погрози судді Олександру Бобровнику з боку окремих народних депутатів від "Народного фронту", які були присутні на вчорашньому засіданні щодо обрання запобіжного заходу екс-депутату Миколі Мартиненку.

"У приміщенні Солом'янського суду були присутні понад десять нардепів і кілька чинних міністрів від партії "Народний фронт". Деякі з них вели себе досить зухвало, погрожували судді і прокурорам. Зокрема, депутати Логвинський і Пинзеник заявили слідчому судді Бобровнику, що його чекає "доля суддів Киреєва і Чауса". Деякі інші заяви присутніх в залі суду політиків на адресу Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, в тому числі і про те, що нові антикорупційні органи відпрацьовують "замовлення Кремля", "розвалюють коаліцію" і переслідують "героя Майдану", взагалі виходили за рамки здорового глузду і етики державного діяча", - йдеться в заяві НАБУ.

Бюро просить "Народний фронт" заспокоїти своїх депутатів.

Нагадаємо, що Мартиненко до добровільного складання мандата в 2015 році входив до фракції НФ.

20 квітня 2017 року НАБУ затримало Мартиненка і голову наглядової ради Одеського припортового заводу Сергія Перелому. Їм інкриміновано виведення 17,2 млн доларів з держпідприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат". Справа стосується постачання уранового концентрату на ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат". За даними НАБУ, казахстанський постачальник продав 301 тонну сировини посереднику - австрійській компанії Steurmann - за 57,47 млн доларів, а СхідГЗК потім викупив його за 74,75 млн доларів. Steurmann пов'язана з Мартиненком.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура попросила суд заарештувати Мартиненка на два місяці з можливістю виходу під заставу 300 млн гривень. Для Сергія Переломи САП вимагає заставу 100 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram