ГоловнаПолітика

Заступника директора Одеського НПЗ затримали за організацію фіктивного вивезення 700 тис. тонн нафтопродуктів

В результаті його дій до державного бюджету не надійшло податків на суму понад 2,1 млрд гривень.

У Борисполі Київської області правоохоронці затримали заступника директора публічного акціонерного товариства "Одеський нафтопереробний завод" за підозрою в організації фіктивного вивезення 700 тис. тонн нафтопродуктів.

Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

"Сьогодні, 21 квітня, на підставі постанови Приморського районного суду Одеси у Борисполі прокуратурою Одеської області спільно з працівниками Нацполіції області та ГО БКОП Управління СБУ в Одеській області затримано одного із заступників генерального директора ПАТ "Одеський НПЗ", який відповідав за організацію фіктивного вивезення нафтопродуктів через нафтопереробний завод", - написала вона у фейсбуці.

За даними слідства, під керівництвом вказаного заступника директора на Одеському НПЗ було оформлене фіктивне вивезення в порядку реекспорту через ТОВ "Лагуна-Рені" понад 700 тис. тонн світлих нафтопродуктів, які фактично були реалізовані підконтрольними злочинній організації фіктивними підприємствами на території України без сплати обов'язкових митних платежів і зборів.

В результаті таких дій до державного бюджету не надійшло податків на суму понад 2,1 млрд гривень.

Затриманому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 255 (участь у злочинній організації), ч. 4 ст. 28 - ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, вчинене злочинною організацією), 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram