ГоловнаПолітика

"Народний фронт" просить відпустити Мартиненка на поруки

"Ми гарантуємо, що Мартиненко не буде намагатися виїхати за кордон".

"Народний фронт" просить відпустити Мартиненка на поруки
Владимир Омелян
Фото: Макс Требухов

Партія "Народний фронт" має намір просити Солом'янський райсуд Києва відпустити колишнього народного депутата Миколу Мартиненка на поруки.

Про це журналістам розповів міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"Зі свого боку ми гарантуємо, що Мартиненко не буде намагатися виїхати за кордон, буде справно ходити на всі засідання. Людина не ховається, тому утримувати його під вартою недоцільно", - сказав він.

Під словом "ми", пояснив Омелян, маються на увазі всі міністри-"фронтовики" і окремі народні депутати.

Нагадаємо, 20 квітня 2017 року НАБУ затримало колишнього нардепа Миколи Мартиненка і голову наглядової ради Одеського припортового заводу Сергія Перелому. Їм інкриміновано виведення 17,2 млн доларів з держпідприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат".

Справа стосується постачання уранового концентрату на ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат". Казахстанський постачальник продав 601 тонну сировини посереднику - австрійській компанії Steurmann - за 57,47 млн доларів, а СхідГЗК потім викупив за 74,75 млн доларів. НАБУ стверджує, що Steurmann пов'язана з Мартиненком.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить суд заарештувати Мартиненка на два місяці з можливістю виходу під заставу 300 млн гривень. Для Сергія Переломи САП вимагає 100 млн грн застави.

СхідГЗК - найбільше в Європі урановидобувне підприємство, єдине в Україні, яке забезпечує видобуток природного урану і виробництво уранового оксидного концентрату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram