ГоловнаПолітика

Шокін продовжить судитися за посаду генпрокурора

Захист стверджує, що терміни для подачі позову не минули.

Шокін продовжить судитися за посаду генпрокурора
Фото: Вадим Крутивус

Захист колишнього генерального прокурора Віктора Шокіна має намір подати заяву про перегляд рішення Вищого адміністративного суду, яким було відмовлено в розгляді позову про поновлення на посаді генпрокурора у зв'язку із закінченням терміну для його подання.

"Мій клієнт звернувся в суду 13 березня 2017 року, в межах місячного терміну для подання позову, а тому є всі підстави стверджувати, що звернення до суду було своєчасним і обґрунтованим. Відповідно до статті 99 КАС України для звернення до суду у справах, що стосуються звільнення з публічної служби, встановлюється місячний строк, який відраховують з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення своїх прав, свобод чи інтересів", - сказав адвокат Шокіна Владислав Червінський в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він повідомив, що 13 лютого 2017 року було отримано відповідь апарату Верховної Ради, що "голоси нардепів Дубініна, Кузьменка, Москаленка та Святаша, яких не було на пленарному засіданні, були зараховані під час голосування".

"Уже 27 лютого 2017 року ми отримали інформацію від Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про те, що за заявою народного депутата Олександра Онищенка про факти підкупу народних депутатів під час голосування за відставку Шокіна Національним антикорупційним бюро України проводиться розслідування за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 4 ст . 368 Кримінального кодексу України", - повідомив адвокат передісторію.

"У нас є термін для підготовки заяви про перегляд рішення ВАСУ. Сподіваємося, що ВАСУ своєчасно підготує повний текст судового рішення. Очікуємо його не пізніше ніж 25 квітня. Після ознайомлення з повним текстом вчорашнього рішення ВАСУ ми проведемо консультації з клієнтом для узгодження позиції, що стосується перегляду рішення Верховним судом України", - підсумував адвокат Шокіна.

Нагадаємо, у своєму позові Шокін просив визнати протиправним своє звільнення. Колишній генпрокурор стверджує, що подав у відставку під тиском президента Петра Порошенка, на якого, у свою чергу, тиснув віце-президент США Джозеф Байден.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram