ГоловнаПолітика

МЗС висловило протест РФ у зв'язку з проведенням Економічного форуму в Криму

Проведення заходу є грубим порушенням Росією державного суверенітету України.

МЗС висловило протест РФ у зв'язку з проведенням Економічного форуму в Криму
Фото: http://zakonplus.com.ua

Міністерство закордонних справ направило Росії ноту протесту в зв'язку з проведенням "Ялтинського міжнародного економічного форуму" в анексованому Росією Криму 20-22 квітня.

"Міністерством закордонних справ України нотою висловлено рішучий протест Російській Федерації в зв'язку з проведенням 20-22 квітня 2017 року так званого "Ялтинського міжнародного економічного форуму" на тимчасово окупованій Російською Федерацією території Української Автономної Республіки Крим і Севастополі", - йдеться в коментарі зовнішньополітичного відомства.

Відзначається, що проведення згаданого заходу є грубим порушенням Росією державного суверенітету України, законодавства України, загальновизнаних норм міжнародного права, в тому числі Статуту Організації Об'єднаних Націй (ООН), резолюцій Генеральної Асамблеї ООН, а також інших багатосторонніх міжнародних договорів, учасниками яких є Україна і Росія.

МЗС висловило категоричну вимогу про прийняття російською стороною невідкладних заходів з відновлення територіальної цілісності і суверенітету України, неухильного дотримання загальновизнаних норм міжнародного права і негайного припинення практики проведення без згоди України будь-яких заходів на її суверенній території.

Раніше повідомлялося, що Економічний форум в Криму відвідали депутати з Італії, Австрії та Румунії. "Голова" Криму Сергій Аксьонов заявив, що на форум приїхали представники 46 країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram