ГоловнаПолітика

ГПУ порушила кримінальну справу проти судді, що розглядає позов Шокіна

Справу порушено стосовно судді Валентина Мороза.

ГПУ порушила кримінальну справу проти судді, що розглядає позов Шокіна
Виктор Шокин
Фото: Вадим Крутивус

Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу стосовно судді Валентина Мороза, який очолює суддівську колегію Вищого Адміністративного суду, що розглядає позов Віктора Шокіна про відновлення на посаді генпрокурора.

Відповідний запис № 42017000000001050 з'явився в реєстрі досудових розслідувань 4 квітня.

Згідно з фабулою, посадових осіб Вищого адмінсуду підозрюють в тому, що в 2016-2017 роках вони умисно занесли неправдиві відомості в автоматизовану систему документообігу щодо можливості суддів брати участь у процесі та їхніх повноважень.

Мова йде про результати автоматизованого розподілу позову Громадської спілки "Асоціації органів самоорганізації населення міста Києва" до Київради щодо незаконного, на думку активістів, будівництва на березі Дніпра. Розгляд цієї справи проводив Валентин Мороз, який нині очолює суддівську колегію у справі Віктора Шокіна про поновлення на посаді.

Нагадаємо, 13 березня Шокін подав у Вищий адміністративний суд позов, в якому заявляє про численні процедурні порушення, допущені під час голосування за його відставку і вимагає поновити його на посаді. 27 березня ВАСУ взяв позов до розгляду. Наступне засідання у цій справі призначено на 20 квітня 2017 року.

Шокін подав у відставку в середині лютого 2016 року на прохання президента Петра Порошенка. Тоді це питання фігурувало разом з голосуванням за відставку Кабміну Арсенія Яценюка. Однак голосування за відставку Шокіна у Верховній Раді відбулося лише через півтора місяці - 29 березня 2016 року. 3 квітня 2016 року президент своїм указом звільнив Шокіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram