ГоловнаПолітика

"Батьківщина" провела збори, присвячені проведенню референдуму про продаж землі

"Тільки народ України може вирішувати долю землі сільськогосподарського призначення".

"Батьківщина" провела збори, присвячені проведенню референдуму про продаж землі
Фото: facebook/Юлія Тимошенко

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко оголосила про початок процедури проведення Всеукраїнського референдуму за народною ініціативою з питання заборони продажу сільськогосподарської землі, повідомляє сайт партії. У зв'язку із цим понад дві тисячі українців зібралися на віче з питання референдуму, на якому підтримали пропозицію, щоб питання було винесено в такому формулюванні: "Чи підтримуєте ви продовження наявної заборони на продаж земель сільськогосподарського призначення безстроково?»

Також учасники зборів затвердили склад ініціативної групи чисельністю 10 тис. 62 людини. Частина людей, а саме 1 тис. 621 особа, присутня на зборах, а інші передали письмові заяви про згоду на включення до складу ініціативної групи.

На посаду уповноваженого представника ініціативної групи з проведення Всеукраїнського референдуму за народною ініціативою обрано голову Асоціації фермерів і приватних землевласників Івана Томича.

На думку лідерки «Батьківщини», тільки народ України може вирішувати долю землі сільськогосподарського призначення.

«Наше завдання - захистити землю як національне багатство і національний майбутнє. Це доленосна боротьба за землю », - сказала Тимошенко.

Тимошенко також звернула увагу на те, що президент України Петро Порошенко як Гарант Конституції мав право виконати норму Основного закону і оголосити про проведення референдуму з ініціативи президента і таким чином «запитати в українців, чи хочуть вони дозволити продаж сільськогосподарської землі». Але глава держави таким правом не скористався.

Як відомо, ініціаторами зборів про проведення Всеукраїнського референдуму щодо заборони продажу сільськогосподарської землі, крім партії «Батьківщина», стала Асоціація фермерів і приватних землевласників України. Також до ініціативи приєдналася партія ВО «Свобода».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram