ГоловнаПолітика

Гройсман розпорядився ліквідувати черги по закордонні паспорти

До 19 квітня видано 3,24 млн біометричних паспортів.

Гройсман розпорядився ліквідувати черги по закордонні паспорти
Фото: Макс Требухов

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання уряду в середу розпорядився ліквідувати черги по закордонні паспорти.

"Ми повинні відійти від такого явища, як черги до паспортистів. Це дуже важливо. Потрібно проводити європейську інтеграцію не тільки через асоціацію, а й через зміну філософії надання послуг. Треба швидше рухатися в цьому напрямку", - сказав він.

За словами голови Державної міграційної служби Максим Соколюк, який виступав у Будинку уряду з доповіддю, станом на ранок 19 квітня біометричні паспорти, необхідні для безвізових поїздок до Європи, отримали 3 240 705 осіб. До кінця року планують видати ще 2 мільйони таких паспортів.

"Щодня щонайменше 10 тисяч громадян України, а в окремі дні - 12 тисяч, оформляють і отримують документи. Це пов'язано з сезонним попитом перед травневими святами, літніми відпустками. Є в деяких відділеннях черги", - заявив він.

Нагадаємо, 6 квітня Європарламент проголосував за надання безвізового режиму для українців. Решта процедури до початку дії безвізу займуть близько двох місяців. Для поїздок без віз українцям будуть потрібні біометричні закордонні паспорти.

Безвізовий режим має запрацювати з середини червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram