ГоловнаПолітика

Київська поліція порушила 19 справ у зв'язку з блокадою банків

Розслідуються псування майна, крадіжка і хуліганство.

Київська поліція порушила 19 справ у зв'язку з блокадою банків
Фото: Макс Требухов

Поліція Києва протягом березня-квітня відкрила 19 кримінальних проваджень за фактами пошкодження приміщень і майна банківських установ столиці, хуліганських дій і крадіжок.

"У березні-квітні 2017 року розпочато 19 кримінальних проваджень за фактами пошкодження майна банків, крадіжки коштів з банкоматів, хуліганських дій і пошкодження приміщення банків", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі поліції Києва.

За інформацією поліції, відомості про злочини внесено в ЄРДР за такими статтями Кримінального кодексу України: два провадження за ч. 1 ст. 185 (крадіжка), два провадження за ч. 3 ст. 185 (крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення), дев'ять кримінальних проваджень за ч. 1. ст.194 (умисне знищення або пошкодження майна), два - за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна в особливо великому розмірі), чотири провадження - за ч. 2 ст. 296 (хуліганство).

Докладнішу інформацію про розслідування цих кримінальних проваджень у прес-службі не уточнили.

"Інтерфакс-Україна" стверджує, що кримінальні провадження переважно пов'язані зі злочинами, вчиненими стосовно "дочок" російських банків - Сбербанку і Альфа-Банку. Підозрюваних і затриманих у цих справах поки що немає.

Нагадаємо, у березні-квітні в Києві відбулася низка протестних акцій, організованих партією "Національний корпус", з вимогою припинення роботи в Україні "дочок" російський банків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram