ГоловнаПолітика

Восьмеро нардепів не відвідали жодного засідання парламенту в квітні

Рада провела 12 засідань і 449 голосувань.

Восьмеро нардепів не відвідали жодного засідання парламенту в квітні
Фото: Макс Требухов

Восьмеро депутатів Верховної Ради в квітні пропустили всі засідання парламенту.

Про це йдеться на сайті громадського руху "Чесно".

У квітні Рада відпрацювала в сесійній залі вісім днів, за які провела 12 засідань і 449 голосувань. Серед фракцій найгірше ходили на роботу депутати групи "Воля народу", "Відродження" та "Опозиційного блоку", найкраще - депутати ВО "Батьківщина", Радикальної партії і "Народного фронту".

Восьмеро депутатів із невідомих причин не зареєструвалися письмово і жодного разу не голосували: Петро Сабашук ("Блок Петра Порошенка"); Семен Семенченко ("Самопоміч") - активний учасник "блокади ОРДЛО"; В'ячеслав Богуслаєв ("Воля народу") - найбагатший народний депутат у 2016 році; Олександр Онищенко ("Воля народу") - переховується від кримінального переслідування у справі розкрадання майна "Укргазвидобування"; Євген Бакулін ("Опозиційний блок") - фігурант антикорупційних розслідувань; Андрій Білецький (позафракційний) - не відвідав жодного засідання в 2016 році; Дмитро Ярош (позафракційний) - був відсутній на 80% засідань за всю каденцію; Сергій Клюєв (позафракційний) - оголошений у міжнародний розшук.

Більшість із цих депутатів були прогульниками і в березні.

Нагадаємо, навіть за 100% відсутність депутата-прогульника відкликати неможливо, єдине покарання за невідвідування засідань - позбавлення частини зарплати. Також, за дорученням спікера Андрія Парубія, з вересня 2016 року імена прогульників публікують у газеті "Голос України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram