ГоловнаПолітика

Аласанія: "Не думаю, що витримаю чотири роки"

Голова НСТУ розповів про проблема телекомпанії.

Аласанія: "Не думаю, що витримаю чотири роки"
Фото: 24tv.ua

Голова Національної суспільної телекомпанії України Зураб Аласанія не впевнений, що пробуде на посаді всі чотири роки, на які його обрано. Про це Аласанія розповів в інтерв'ю програмі "Лівий берег з Сонею Кошкіною".

"У мене є максимум чотири роки (контракт із головою НСТУ підписують на чотири роки - ред.), але я не думаю, що витримаю цей термін", - зізнався керівник НСТУ. При цьому він вважає цей час недостатнім для того, щоб повноцінно реформувати телекомпанію: "Це взагалі нічого. Я запрошу вас подивитися своїми очима, в якому стані телекомпанія. Люди, які там побували, щоразу дивуються, що в нас навіть світла немає. Ось я бачу тільки навколо себе (в телестудії, під час інтерв'ю - ред .) вісім світильників, а в НСТУ немає жодного", - розповів Аласанія.

За його словами, він зіткнувся і з недостатнім фінансуванням: зналежних  1 млрд 300 млн гривень цього року НСТУ виділили 920 млн.

"Я точно розумію, що держава мені не додасть грошей - ні цього разу, ні наступного - із цим усе зрозуміло. Отже, є тільки внутрішній резерв, за рахунок якого можна оптимізувати компанію. Я маю на увазі і зайві "м'язи", і надто велику кількість людей", - зазначив Зураб Аласанія.

"Ти точно знаєш, що тобі загрожує кілька сотень мільйонів, якщо вклонитися. А ти цього не робиш, тому що в майбутньому все обернеться великими проблемами. Я ніколи не приймав іншу сторону. Ніколи! Не можу себе змусити зробити це", - додав також він.

При цьому голова НСТУ акцентував на тому, що спробує запустити повноцінне суспільне телебачення на ті кошти, які є.

Докладно про проблеми і перспективи НСТУ читайте в повному тексті інтерв'ю "Зураб Аласанія: «Можливостей красти було багато, і вони досі зберігаються»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram