ГоловнаПолітика

НАЗК заховало декларації військових прокурорів за розпорядженням Матіоса

Рішення прийнято з міркувань безпеки, пояснює агентство.

НАЗК заховало декларації військових прокурорів за розпорядженням Матіоса
Фото: inforesist.org

З відкритого доступу в реєстрі зникли понад 200 електронних декларацій працівників Генпрокуратури і військових прокуратур, повідомляє портал Bihus.info.

"Більшість держслужбовців, чиї декларації приховані, - працівники Генеральної прокуратури України та військових прокуратур. Серед них, зокрема, заступники Головного військового прокурора Віктор Король та Дмитро Борзих, начальник слідчого відділу Головної військової прокуратури ГПУ Сергій Личик і військовий прокурор Маріупольського гарнізону Олег Улановський", - йдеться в повідомленні.

Національне агентство із запобігання корупції, в введенні якого перебуває реєстр, на своєму сайті повідомило, що це було зроблено на підставі постанови головного військового прокурора Анатолія Матіоса.

"Декларації низки посадових осіб військової прокуратури були вилучені на підставі відповідного рішення про застосування спеціальних заходів забезпечення безпеки цих працівників і їх близьких родичів відповідно до статей 10, 13, 14 Закону України "Про державний захист працівників суду і правоохоронних органів", а саме - постанови заступника Генерального прокурора України - Головного військового прокурора Матіоса А.В.", - сказано в повідомленні.

Стверджується, що такі заходи мають винятковий і тимчасовий характер, при цьому ці декларації зберігаються на ресурсах реєстру і доступні для перевірки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram