ГоловнаПолітика

Екс-начальника ДАІ Києва заарештували із заставою 5 млн грн

Миколу Макаренка видала Україні Росія.

Екс-начальника ДАІ Києва заарештували із заставою 5 млн грн
Николай Макаренко
Фото: Фейсбук Надежды Максимец

Печерський районний суд Києва в п'ятницю обрав запобіжний захід екс-начальнику ДАІ Києва Миколі Макаренку, якого раніше екстрадовано з Росії, у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 5 млн грн.

Про це повідомила прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець в фейсбуці.

Нагадаємо, в квітні 2015 року голова МВС Арсен Аваков повідомив про виявлення злочинної схеми в ДАІ Києва, в організації якої підозрюється Макаренко. Тоді було затримано начальника відділу організації реєстраційно-екзаменаційної роботи ДАІ Києва підполковника Миколу Жебеля, а Макаренко встиг виїхати в Білорусь.

Група Макаренка підозрюється у вимаганні  щоденного хабаря у співробітників центрів надання послуг, пов'язаних з використанням автотранспорту; а також в монопольному продажу бланків довідок-рахунків МРЕВ через пов'язане з Жебелем ТОВ "Іннавто". Через цю фірму Жебель, говорив Аваков, на одному бланку заробляв 720 грн, щомісячний дохід становив 600 тисяч грн.

Печерський суд Києва заочно обрав Макаренку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

У вересні минулого року Макаренка затримано в аеропорту "Домодєдово" в Москві. У квітні стало відомо, що Росія екстрадувала Макаренка в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram