ГоловнаПолітика

Журналістів обстріляли в районі Кончі-Заспи після зйомок "нового маєтку Ахметова" (оновлено)

"Слідство.Інфо" вирішило не звертатися в поліцію.

У Київській області під селищем Плюти обстріляли журналістів-розслідувачів проекту "Слідство.Інфо".

Про це написав у Facebook журналіст проекту Максим Опанасенко.

"Уперше нас обстріляли. Під Плютами. Стріляли не в дрон, а конкретно в наше авто з-за лісу. Було випущено щонайменше п'ять куль, свист було чути за метр-півтора над машиною", - зазначив він.

У коментарі "Радіо Свобода" Опанасенко сказав, що знімальна група фільмувала з дрона маєток одного з українських олігархів. Коли зйомки закінчили, з боку лісу по них відкрив вогонь невідомий. Групі довелося терміново покинути місце події.

"Фактично це Конча-Заспа. Знялися абсолютно спокійно. При цьому ми намагаємося не порушувати особистий простір - ми максимально піднімаємо дрон для того, щоб було видно, але не залітаємо на територію об'єкта", - зазначив він.

Журналіст додав, що постріли вони почули, коли розбирали дрон. Кулі пролетіли "десь за метр-півтора над машиною".

"Водій, слава богу, дуже швидко зреагував, сказав нам ховатися, заскочив на водійське місце і дав по газах. Ми чули п'ять пострілів", - уточнив Опанасенко і сказав, що постраждалих немає, автомобіль не пошкоджений.

Журналіст упевнений, що метою стрільця було залякати знімальну групу, тому що, крім неї, поблизу нікого не було.

У поліцію журналісти не зверталися. Опанасенко говорить, що залишатися на місці було небезпечно, а зараз немає сенсу заявляти про те, що трапилося, тому що пояснити ситуацію буде вкрай складно.

Разом із тим, як сказав очевидець, журналісти спробують самостійно вирахувати, звідки стріляли, і, можливо, проведуть власне розслідування.

Оновлення 18:45. Поліція проводить перевірку інциденту.

"В електронних засобах масової інформації з'явилося повідомлення про те, що поблизу села Плюти Обухівського району невідомі скоїли постріли в бік автомобіля, де перебували журналісти одного з видань. У повідомленні також зазначається, що ніхто не постраждав. З огляду на обставини, представники ЗМІ швидко покинули місце події. Виявлене повідомлення працівники Обухівського відділу поліції зареєстрували. За цим фактом працівники поліції проводять перевірку", - сказано в повідомленні поліції Київської області.

Офіційних заяв і повідомлень від журналіста або його представників про інцидент не надходило.

"Під час особистого спілкування по телефону з учасником інциденту журналіст сам пообіцяв приїхати в поліцію через кілька днів і розповісти про те, що сталося", - сказано в повідомленні.

Оновлення 21:35. Пізніше в фейсбуці "Слідство.Інфо" з'явився запис, де стверджується, що маєток, який знімали журналісти, пов'язаний з Рінатом Ахметовим. Доказів цьому поки що немає.

"Слідство.Інфо" займається журналістськими розслідуваннями, зокрема про корупцію в органах влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram