ГоловнаПолітика

В офісі Міжнародного центру перспективних досліджень провели обшук у справі Артеменка

Його керівник може бути причетний до розробки так званого "плану Артеменка".

В офісі Міжнародного центру перспективних досліджень провели обшук у справі Артеменка
Артеменко у офиса МЦПИ
Фото: РБК-Украина

Правоохоронці провели обшук у Міжнародному центрі перспективних досліджень - офісі дипломата Василя Філіпчука у справі депутата Андрія Артеменка, який запропонував здати окупований Крим в оренду Росії.

Про це розповіла прес-секретар прокуратури Криму Тетяна Тихончик.

"Голосіївський райсуд Києва дав дозвіл на проведення обшуку в офісі пана Філіпчука у справі депутата Артеменка", - повідомила вона.

Прокуратура припускає причетність Філіпчука до розробки і передачі Артеменку плану врегулювання українсько-російського конфлікту, яким, зокрема, передбачена передача Криму в оренду РФ.

В офісі МЦПД також розташована редакція інтернет-видання "Апостроф".

Філіпчук протягом 1999-2003 та 2006-2010 років працював у представництві України при Європейському Союзі, у 2005-2006 роках був спікером Міністерства закордонних справ. У 2010-2011 роках очолював департамент ЄС, а у 2011-2012 роках - політичний департамент МЗС. З травня 2012 по січень 2013 року очолював департамент європейської інтеграції секретаріату Кабінету Міністрів. Має дипломатичний ранг - надзвичайний і повноважний посол другого класу.

Нагадаємо, за даними The New York Times, нардеп Артеменко передав колишньому раднику президента США з національної безпеки і оборони Майклу Флінну нібито план врегулювання конфлікту між Росією та Україною, який передбачає "виведення всіх російських військ зі сходу України і проведення в країні референдуму про передачу Криму в оренду Росії на термін від 50 до 100 років", і компромат на українську владу.

Глава МЗС Павло Клімкін назвав "план Артеменка" свідомою здачею Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram