ГоловнаПолітика

МЗС повідомило про тортури засудженого в Росії українця

Віктора Шура тримали в ШІЗО в холоді, без води і їжі.

МЗС повідомило про тортури засудженого в Росії українця
Виктор Шур

Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв'язку з нелюдським поводженням російських органів влади щодо незаконно засудженого в Росії громадянина України Віктора Шура і відмовою російської сторони забезпечити доступ українського консула до нього.

"Вимагаючи від громадянина України письмово відмовитися від свого законного права зустрітися з консулом своєї країни, російські тюремники вдалися до розправи над ним і до тортур: Віктора Шура помістили в одиночну камеру штрафного ізолятора, де він утримувався в холоді без води і їжі, що спричинило погіршення стану його здоров'я", -  йдеться в коментарі МЗС.

Міністерство зажадало від Росії припинити протиправні дії щодо громадян України, які незаконно утримуються в Росії за політично вмотивованими справами, а також забезпечити їхнє право на зустріч з консулом.

Нагадаємо, Віктора Шура заарештували в 2014 році за те, що він нібито фотографував секретний об'єкт - невикористаний аеродром у Брянській області. У 2015 році Шура визнали винним у шпигунстві на користь України і засудили до 12 років суворого режиму. На момент арешту Шур був громадянином Росії, але мав посвідку на проживання в Україні і проживав у Чернігові. Пізніше він отримав громадянство України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram