ГоловнаПолітика

Депутат Дніпровської міськради звинуватила Філатова в покриванні корупціонерів

Питання про звільнення секретаря міськради так і не розглянули на засіданні.

Депутат Дніпровської міськради звинуватила Філатова в покриванні корупціонерів
Вячеслав Мишалов
Фото: vesti.dp.ua

Депутат Дніпровської міської ради Катерина Збарська заявила про покривання мером міста Борисом Філатовим секретаря міськради В'ячеслава Мішалова і голови бюджетної комісії міськради Артема Хмельникова, яких підозрюють у корупції, пишуть "Українські новини".

Сесія міської ради Дніпра нині, за її словами, супроводжувалася скандалами, бійками і блокуванням трибуни. Опозиційні депутати вимагали розгляду серед перших питання про відставку секретаря міськради і голови бюджетної комісії, але його помістили в розділ "Організаційні питання", що передбачає його розгляд після 369 земельних питань.

"Мішалов дуже комфортно почувався в президії, бо знав - йому нічого не загрожує, його прикриє Борис Філатов. Крім того, ми побачили, що владі дуже потрібно протягнути корупційний порядок денний - там дуже багато питань, пов'язаних із землею, з бюджетом і комунальними підприємствами", - зазначила Збарська.

Мер Дніпра відкрив сесію, незважаючи на заяви опозиційних депутатів про відсутність кворуму (в залі зареєструвалися 32 депутати з 64). Через півгодини, протягом яких депутати не перейшли до розгляду питань порядку денного, було оголошено перерву на невизначений час.

"Орієнтовані на мера депутати з УКРОП, а також "тушки" з фракції "За Дніпропетровськ" показали, що їм наплювати на те, що в президії сидить один корупціонер, а ще один корупціонер займається підготовкою порядку денного в кріслі голови бюджетної комісії", - прокоментувала Збарська.

Протягом засідання було оголошено про виключення Мішалова і Хмельникова з депутатської фракції "Об'єднання "Самопоміч".

"Виконком партії "Самопоміч", від якої В'ячеслав Мішалов пройшов у міськраду і в чиїй фракції він до сих пір перебував, визнав його корупціонером, а Артема Хмельникова звинуватив у бездіяльності і виключив з партії. І найважливіше - їм настійно рекомендували скласти мандати. Сьогодні на сесії ми побачили, що і мер, і орієнтовані на нього депутати зробили все для того, щоб корупціонери залишилися у своїх кріслах. Сесія була провалена, більшість продемонструвала свою неспроможність і безвідповідальність. Наші вимоги залишаються незмінними. Ми всі так само вимагаємо, щоб Мішалов і Хмельников були відсторонені від посад, щоб НАБУ, ГПУ і Нацполіція вивчили всю тендерну історію перемог фірм батька секретаря міськради В'ячеслава Мішалова - Дмитра Мішалова. І щоб порядок денний наступної сесії - чергової чи позачергової - було інвентаризовано", - заявила Збарська.

Нагадаємо, в середині березня голова виконавчого комітету "Самопомочі", народний депутат Олег Лаврик направив звернення голові НАБУ з проханням перевірити оприлюднену в ЗМІ інформацію про зловживання службовим становищем в особистих інтересах та інтересах членів своєї сім'ї секретарем Дніпровської міської ради Мішаловим. Зокрема, йшлося про публікації видання "Наші гроші" про те, що після того як Мішалов зайняв крісло секретаря міської ради, компанії його батька почали регулярно отримувати багатомільйонні підряди від міста. Усього з березня по листопад 2016 року компанії, пов'язані з Дмитром Мішаловим, батьком секретаря міської ради, виграли тендери загалом на суму 466 млн гривень. У більшості випадків вигідніші пропозиції інших учасників відхиляли з надуманих причин, як у випадку з тендером на ремонт Центрального мосту через річку Дніпро.

Окрім фірм Дмитра Мішалова, бюджетні гроші дістаються і структурам самого секретаря міської ради. За даними "Наших грошей", фірми В'ячеслава Мішалова отримали понад 40 млн гривень за проведення мережі Інтернет у міські школи, а також за розробку системи, яка повинна підвищити прозорість роботи міської влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram