ГоловнаПолітика

Прокуратура Криму попередила про неприпустимість відвідування форуму в окупованій Ялті

Прокуратура Криму попередила про неприпустимість відвідування форуму в окупованій Ялті
Фото: 112.ua

Прокуратура Криму просить Міністерство закордонних справ посприяти попередженню порушення українського законодавства у зв'язку з проведенням економічного форуму в окупованій Ялті.

Про це повідомляється на сайті прокуратури.

"У зв'язку із запланованим проведенням міжнародного економічного форуму в Ялті (Автономна Республіка Крим) в квітні поточного року, у якому передбачається участь представників іноземних держав, прокуратура Автономної Республіки Крим звернулася до МЗС України щодо сприяння попередженню порушення законодавства", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що, враховуючи, що організаторами Форуму виступають незаконні окупаційні органи, участь у ньому іноземних офіційних представників "може розглядатися як визнання останніми зміни статусу Автономної Республіки Крим та міста Севастополя та легітимності окупаційного режиму".

"Прокуратура Автономної Республіки Крим попереджає про невідворотність покарання за порушення законодавства України", - підкреслюється в повідомленні.

Нагадаємо, після анексії Криму Росією економічний форум (YES) проходив у Києві.

Торік Україна направила Німеччині ноту через візит німецьких політиків на конференцію в Ялті. Крім німців, окупований Крим тоді також відвідали чеський європарламентар Яромир Кохличек (Комуністична партія Чехії і Моравії), депутати австрійського парламенту Барбара Розенкранц і Аксель Кассеггер (представники правої Австрійської партії свободи), радник колишнього президента країни Ніколя Саркозі Жан-П'єр Тома, лідер молдавської проросійської "Нашої партії" Ренато Усатий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram